Alle mine malerier får et idiom eller en tittel, nye som gamle, solgte som ukjøpte.

Hovedsider:

statendetermeg.no

12worldview.com

torgerjacobsen.no

Woxen 23.4.24 Bilder på vandring til Korntørka (utstilling)

Jeg har fore å lage mange kortstokker hvor enkeltmalerier blir illustrasjon til hvert kort. En kortstokk (Forspillkortstokken) er laget i et begrenset opplag. Det blir snart en kortstokk til, basert på idiomer (faste uttrykk).

Først var jeg maler i 14 år og opparbeidet meg et stort antall malerier. Maleriene er malt på små ark til store oppspente lerreter. Teknikken er flere fra akvareller, akryl til oljemalerier. 

I 2014 fant jeg ut at det må gå an å lage «begrepskortstokker». Ord og uttrykk peker alltid på et begrep, slik sett kan du egentlig navngi alt i hva som måtte finnes i verden. Maleriene blir derfor navngitt, og får derved «tittel».

I de 10 årene som er gått, ble malingen satt tilside, fordi det var et nitidig arbeid med å finne hvordan begreper henger sammen uten at de strekker seg over grensen til å bli assosiasjoner. Siden begreper er avgrensinger, kan en betydning, setning, uttrykk eller ord ikke være i to begreper samtidig. 

Bevissthet om hva et begrep er, vil derfor være av betydning når nå malerier stilles ut på nytt, sammen med malerier som også er laget i denne nye fasen etter 2014. For den som ser maleriet, er det selvfølgelig fritt om tittelen har noe å si, om det er misvisende, eller om bildet bare taler for seg selv. 

Prosjektet som er et språkprosjekt: «Kosmonymia», startet i 2014, og har tilslutt tatt 10 år å arbeide frem til dagens utstillinger og presentasjoner.

opp:

Midt i malen.