Forspill kortstokken

er kommentarer til enkelte kort i

Klikk på ordbilde for å se begrepsplassering:

Nytt kortspill i sitt slag utgitt 25.9.2023. I salg nå i begrenset opplag. 

Kortene tilsvarer grunnbegrepene som finnes. Begrepene er organisert i en universell krets hvor det sist følger på det første i nummer-rekkefølge, hvor  partallene er motsetninger til oddetallene. 

Ved å finne motsetningen setter det i gang diskusjon/samtale og spill med disse kortene. Alle begreper har sitt motbegrep. Hele kort-stokken er logisk og hvert ordbilde kan forklares av sammen-hengen det står i. 

«Forspillet» er som det hentyder til, en åpning for etterfølgende kortspill- utgivelser, der begreps-organismen er det gitte utgangspunktet. 

Bakgrunnen for utgivelsene vil følges opp her på hjemmesiden: https://www.torgerjacobsen.no/. (Skriv hele for å komme inn via google)

Kortstokken inneholder 48 kort (inkludert noen ekstra kort).  Selges for kr. 295,-

Kontakt for kurs og spørsmål angående begrepskortstokken: filfortj krøllalfa gmail dot com


26. september 2023

Designet og maleriene er gjort av Torger Jacobsen

Noen eksempler i begynnelsen av korstokken:

Forspillet er kort (01) som åpning. Forspill er et annet ord for åpning. Et «isme-ord» for dette, er agnostisisme, og dermed gresk. Begrepet er det samme, men via alle språk, dialekter og fagutrykk, er det drøssevis av synonymer til «åpning» (eller åpenhet) hvor alle peker på et begrep som her er nummerert som (01). Hva et begrep er, kan ikke sies med ord. Ord kan kun peke på begrep. Begreper kan beskrives som levende tenkning.

«Fordypning» (02) er et uttrykk for det motsatte begrepet (antonymet). 02, altså utgjør her baksiden på det fysiske ordbildet på kortet med «åpning». «Fordypning er motsetningen til forspill». Her blir det kun antydningsvis forklaring, der kanskje en mere inngående diskusjon eller samtale må til for at vi blir enige om at vi snakker om det samme begrepet?

«Fordypning» er via «gresk» et gnosis, som har sin motsetning til et «a»-gnosis.(ikke- gnosis). Til fordypning hører også meditasjon, hvor det har sitt østlige utrykk i yoga. På norsk heter det; «ånde» i betydning åndedrett. Tilbake igjen til gresk har vi det spesifikke ordet «pneuma» (luft), som er forskjellig ifra et vanlig brukt ord om ånd: «spirit» Ånd og ånde er altså to forskjellige ting. Ånde er så fordypning som går utenom tidsaspektet, der vi passerer en åpning. Åpning er både en inngang og utgang, og derfor en kontinuelig inn og utadgående aktivitet. Det har begge deler i seg. Mens åpningen markerer et legemlig skifte enten i fødselen eller i det dødelige, ånder luften, og stjernene tindrer uavbrutt. Fordypning er et evighetsaspekt, og derfor ofte vanskelig å sette ord på.

«Ordbildet «formel»(03) er et steg videre fra «åpning» og blir til «åpenbaring». I en «formel» synes «åpningen»(det transcendente). Det blir til noe transcendentalt. Formel er tilsynekomst, der den åpne formen eller skriften blir beskrivende for fenomenet vi bruker. Det skriftlige er også formelt. 03 viderefører altså 01 fra «åpning» til «åpenbaring» sammen med at den åpne formen blir formell. Vi ser her at spranget fra et begrep til et neste begrep, skjer gjennom at ord som får adjektiv- eller adverbendelse.

Mellom hvert kort i kortstokken føres begrepene ifra ord til begrep på begge sider, alt ettersom man følger odde tall og partallene videre. 04 viderefører 02.

Midt i malen.